En litt annerledes jul

Standard

Se hva elever på videregående lager når de får i oppgave å lage juleverksted for barn (Premierte arbeider)

Kirkeparken videregående i Moss:

Elever i 2. og 3. klasse fikk i oppgave å lage «Julepynten du ikke har sett før». Vi la noen kriterier om at den skulle kunne lages av barn, kun bruke 4 materialer bl. a.
Det ble kåret fem besteplasser og 2 ekstrapriser. I tillegg ble det altså laget utrolig mye morsomme saker! Se bildene under : )

Jurybegrunnelse:
Vi i Trigonor vil få takke for all innsats i vårt julepyntprosjekt på Kirkeparken til jul i fjor.
Oppgaven var krevende: Å lage pynt ingen hadde sett før og den skulle blandt annet kunne lages av barn opp til 8 år.
Det er krevende å lage ting som ikke finnes. Da må man ha ideer.
Det tar tid å utvikle ideer som ikke nødvendigvis kommer aller først frem i hodet. I tillegg må man tørre å jobbe videre med ideer som virker anderledes.
Det er vanskelig å vite hvilke ideer man skal følge videre og hvilke man skal forkaste. Dette krever trening og øvelse. På den måten får man laget mange ideer, og sanssynligheten for at én av dem er bra blir større des fler idéer man har : )
Slik oppgaven var i år, ble det liten tid til å jobbe med idéene. Det var kanskje derfor mange av løsningene var forholdsvis tradisjonelle.
Noen har likevel klart å lage en liten vri på vanlig julepynt og noen har brukt tradisjonelle elementer med en liten tvist. Det var jevnt i toppen og det har ikke vært lett å velge.
På forhånd gratulerer til de utvalgte og igjen tusen takk for innsats fra alle sammen!

———-

Hederlig omtale 1:
Med utganspunkt i veldig klassisk pynt har eleven lagt til en effekt og funksjon som gjør pynten bærbar. Til stor glede for brukeren og de som ser den  i bruk.
JULEHATTER  av Karoline Dørum Larsen

heder_julehatter———-

Hederlig omtale 2:
Igjen en klassisk pynt ”juletreet”, men satt sammen på en ny måte som gjør pynten mye mer levende. Kan både henge og stå, eller kanskje limes fast på dashbordet i en bil som en ”uro”.
TRIPPEL-TRE av Ronja Ekstrøm Bjartan
kjeglenisse

 

 

 

 

 

 

 

 

———-
3-plass:
En idé som vi jo har sett varianter av i andre sammenhenger, men her er den gjort superenkel og fint gjennomførbart for små barn. I tillegg fyller den funksjonen med å samle mye av det andre barna har laget i barnehagen og det hele vil bli en fin julepresang til foreldre.
KLYPETRÅD av Stine Jåbekk Felde

3_plass_klypetrad———-

2-plass:
En veldig fin løsning som ser utrolig ut selv med enkle virkemidler. Morsom bruk av ”julens rester” barnålene. Veldig virkningsfull snøproduksjon på blå glitter-nattehimmel-bakgrunn.
BARNÅLTRE av Frida Sofie Odelsvik
2_plass_barnaltre———-

1.plass
En annerledes og effektfull løsning som setter igang flere prosesser hos barna, både konstruksjon og sammensetting. Når satt sammen til slutt danner denne ”uroen” et fint tre. Åpner for mange variasjoner på hva som kan lages hvis man planlegger hva man skal lage på forhånd.
DUSKTRE av Sander Holm Dyhre
1_plass_dusktre———-

Bonuspremie
For å også sette pris på de odde og rare løsningene, fire julepynt skilte seg tydelig ut, men var kanskje ikke like gjennomførbare for barn, ”Ballongrakkett-kjelken”, ”Drone-pynten”, ”Glitter-tre-i-kjegle” og ”limtre” fortjener en ekstra honnør og bonuspremie går til ”LIMTRE”  av Ailin Markeng Nordang for uforklarlig julestemning.
xtra_limtrerakkettsledejuledronepiperenser_kjegle_tre

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s