Trigonor og Dantoy:

Pant utslitte plastleker

Bli med på miljømoroa!

Blir utslitte plastleker bare kastet i barnehagen? Eller har dere kanskje gjemt de innerst, bakerst og nederst i en bod? Nå har dere sjansen til å gjøre noe med det.

Vi vil invitere dere med på Trigonor og Dantoys Take Back-prosjekt, hvor vi samler inn gamle leker og sender de til Dantoy som resirkulerer de og produserer nye leker.

Dere melder dere enkelt på ved å fylle ut skjemaet på denne siden, men først lurer du kanskje på hva dette egentlig går ut på?

Det er ganske enkelt! Alle barnehagene som melder seg på får tilsendt aktivitetsforslag for barna og en plakat per mail. Dere finner selv en pappeske eller sekk som gamle, ødelagte eller slitte Dantoy-leker kan samles i.

Som takk for innsatsen vil alle barnehagene som deltar i prosjeket være med i trekningen av et Dantoy sandsett og få 35% rabatt på nye sett. Det er jo ekstra morsomt for barna om de får se at resirkuerlingen ender opp i nye leker!

Vi oppfordrer til å la barna ta del i opprydningen, og melder du deg på får du i tilegg tilsendt forslag til pedagogiske aktiviteter som dere kan gjøre i forbindelse med opprydningen. For eksempel kan barna fantasere om og tegne lekene de selv tror Dantoy kommer til å produsere.

Når dere har samlet, ryddet, lekt og lært så henter vi esken med leker - i de områdene hvor vi har våre rådgivere. Alle lekene sendes deretter samlet til fabrikken i Danmark. Her kvernes de opp, blandes og smeltes til nytt materiale som de så kan lage nye leker av.

Plasten bruker de til å lage alle mulige slags leker, og de tilsetter ikke nytt fargestoff - lekene får den fargen de får. Vi gleder oss til å se hva Dantoy produserer med de innsamlede lekene!

 

Vanlige spørsmål:

Hvorfor skal barna være med på dette?

Vårt mål er at dette kan bidra til at barna, gjennom lek, kan lære litt om gjenbruk og sirkulær økonomi. Det pedagogiske grunnlaget for prosjektet er utviklet fra rammeplanens del om natur, miljø og teknologi.

Hvorfor er det bare Dantoys leker som samles inn på denne måten?

Vi skulle selvfølgelig ønske at alle typer plastleker kunne blitt samlet inn i dette prosjektet, men Dantoy stiller strenge krav til plasten i sine svanemerkede leker. For å være sikre på at lekene de produserer videre forblir så miljøvennlige som merkingen krever så kan man ikke blande svanemerket og ikke-svanemerket plast.

Hvordan foregår dette?

Prosjektet består kort sagt av tre deler:

  1. I barnehagen samler dere inn utslitte leker sammen med barna. Dere får tips til aktiviteter når dere melder dere på.

  2. Dere returlapp tilsendt på mail.

  3. Trigonor sender alle lekene samlet til Dantoy som produserer nye leker.