Home-Start hjelper familier med gaver i en krevende juletid

12 desember 2022 | Lekemiljø, lekeplass og inspirasjon Home-Start hjelper familier med gaver i en krevende juletid

Home-Start Familiekontakten i Moss hjelper de familier som opplever usikkerhet og utrygghet i jula. Blant annet ved å lage en slags gavebutikk hvor foreldre kan komme og plukke gaver til barna sine - helt gratis.

Vi trenger et så varmt samfunn som mulig og det må vi bidra til, forteller Anita Andresen på Home-Start Familiekontakten i Moss. I år, som i fjor, hjelper de familier som opplever usikkerhet og utrygghet i jula. De legger frem leker og aktiviteter på et bord slik at familier kan komme innom og ta med seg noe til sine barn. Det blir også tid til en samtale over en kaffe-kopp.

Dette året er litt annet år. På grunn av uroen som preger hele verden har flere familier havnet på utsiden og opplever at økonomien ikke strekker til. Mange foreldre som sliter økonomisk må prioritere mat på bordet, og varme klær som barna trenger. Foreldre forteller at det er vondt å ikke ha råd til å kjøpe gaver som barna ønsker seg. Noen føler at de ikke er gode nok foreldre fordi de ikke kan gi gaver til barna sine, forteller Andresen. De tingene vi gir bort er kjærkomment og foreldrene er veldig takknemlig for denne støtten.

Hjelp fra lokale bedrifter

Takket være god støtte fra lokale bedrifter og hjertevarm innsats fra de frivillige kan Home-Start åpne dørene til en slags butikk hvor foreldrene kan velge noe til de minste barna - og storesøsken. Hit kan foreldrene komme før de eventuelt må begynne julehandelen. Før de må velge mellom mat eller leker. I butikken er det noe til alle, og alt er donert av lokale bedrifter. Slik at de kan få ha noen gode hemmeligheter og overraske barna sine. For man skal ikke kimse av gaver, forklarer Andresen: - Gleden til barna er STOR når de pakker opp!

_DSF1249-Rediger

Skal være medmennesker

- Men det handler om litt mer enn det materielle, sier hun og fortsetter; Vår nød gjelder mange typer mennesker, fra enslige forsørgere til flyktninger til foreldre uten fast arbeid. Noen klarte seg i fjor, men opplever ekstra utrygghet i år hvor alt er dyrere. Det røyner på etter to år med pandemi, og med krig og konflikter i mange deler av verden. For noen i deres hjemland.

Da skal vi være medmennesker som lytter og har tid, sier hun. Vi i Home-Start er tilgjengelig med vårt lavterskeltilbud hele året, ikke bare nå i høytiden, forklarer Andresen. Hun roser de frivillige som gir støtte og hjelp til familiene noen timer hver uke. De kommer tett på familiene, som deler både gleder og sorger. Frivillige som gjerne vil hjelpe til og bidra når Home-Start ordner aktiviteter, turer og lignende. De er enestående i møte med familien de besøker.

Vi i Trigonor er virkelig glade for å kunne gi bort tegnesaker, dukker, traktorer, spill og mye annet morsomt til Home-Starts gavebutikk for andre året på rad - og håper at flere bedrifter gjør det samme!

 

 

Dette er Home-Start Familiekontakten:

  • Et gratis lavterskel familiestøtteprogram hvor frivillige besøker småbarnsfamilier med minst et barn under skolealder, 2-4 timer i uken over en periode på ca. seks måneder
  • Tilbyr familiene støtte og hjelp i en sårbar periode, som en ekstra ressurs inn i familien. Familien bestemmer hva de ønsker støtte og hjelp til, og vi bistår familien med det.
  • De frivillige skal ha egen foreldreerfaring eller ha arbeidet med små barn. De gjennomfører et 20 timers kurs, leverer politiattest og signerer taushetsløfte før de blir familiekontakter.
  • Home-Start Familiekontakten Moss, Råde, Våler driftes av Kirkens Bymisjon på midler fra kommunene.
  • Avdelingen søker midler til turer, aktiviteter og andre opplevelser for familiene. Gaver fra privatpersoner, næringslivet og andre aktører i lokalsamfunnet er kjærkomment.

 

 

Lasse Hennum Hansen

Written By: Lasse Hennum Hansen

Innholdsprodusent