Slik sikret Noas Park Barnehage seg støtte fra Trigonorfondet

31 januar 2022 | Lekemiljø, lekeplass og inspirasjon Slik sikret Noas Park Barnehage seg støtte fra Trigonorfondet

Takket være litt ekstra drahjelp fra Trigonor kan barna nå sette seil i barnehagens uteområde.

Takket være litt ekstra drahjelp fra Trigonor kan barna nå sette seil i barnehagens uteområde.

Det er jo nesten utilgivelig at en barnehage ved navn Noas Park ikke skal ha et skip stående på uteområdet. 

Da Linn Elisabeth Mentzoni tok rollen som styrer i 2019 var det bare et slitent gammelt lekeapparat fra Kina som tok opp uteplassen – men de andre ansatte husket godt båten som pleide å være en populær scene for rollelek før den ble fjernet.

Det store lekeapparatet var til å begynne med et godt substitutt, understreker Linn Elisabeth, men det fulgte ikke norsk standard, og renovasjon ville koste opp mot 100 000 kroner. Styret kom fram til at det var smartere å tenke helt nytt.

 

Noas Ark - trigonorfondet vinnere

Oppdaget Trigonorfondet tidlig i planleggingsfasen

Samtidig som Linn Elisabeth og styret begynte å se seg om etter en god leverandør av et splitter nytt lekeområde, lanserte Trigonor Trigonorfondet for første gang. Det ble et lykketreff for Noas Park.

– Vi hadde akkurat gått i gang med prosessen for å oppgradere uteområdet, da jeg så en annonse for Trigonorfondet, og valgte å ta kontakt med en rådgiver fra Trigonor om befaring. Han var veldig positiv, og siden vi også var gira for å få til dette, valgte vi å sende inn en søknad, sier Linn Elisabeth.

Den søknaden ble innvilget, og gjorde det mulig å få dekket de manglende 10 prosentene av budsjettet. Med mange søkere om beinet, skapte det troverdighet at Noas Park Barnehage hadde diskutert og planlagt en del i forkant. 

Ettersom Trigonor kjente til prosjektet allerede, og visste at det fantes store muligheter, var det naturlig å sette av en bit av fondet til Noas Park.

 

Fikk tegnet opp hele uteplassen av lekeplassarkitekter

I parallell med søknaden til Trigonorfondet, fikk styret hjelp av Trigonor til å tegne planer for den nye lekeplassen, basert på barnehagens ønsker.

– Det vi hadde før var veldig fint, men litt ensformig. Nå skal vi få et lekeområde som inviterer til mye god rollelek og fysisk utfoldelse, forteller Linn Elisabeth.

Den nye lekeplassen vil være ferdig i god tid til sommeren 2022, og består av mange spennende elementer. Disse inkluderer en stor grillhytte for kos og samlinger, en egen sykkelbane med bensin- og ladestasjoner, et stort klatrenett, og selvfølgelig et skikkelig huskestativ.

Kronen på verket må likevel være den nye båten, som følger strenge norske krav til holdbarhet og sikkerhet (og vil tåle hyppig bruk i langt mer enn 40 dager og 40 netter).

NoasPark_5498

God dialog og godt samarbeid med Trigonor

Det er lett å høre begeistringen i stemmen til Linn Elisabeth når hun forteller om den nye lekeplassen.

– Området et laget i ulike soner som inviterer til ulike typer lek. Vi ble veldig imponert over at Trigonor hadde laget forslaget akkurat som vi ønsket, med mye naturmaterialer. Det passer veldig godt inn i området hvor vi ligger, nær skogen i Fredrikstadmarka.

Hun er takknemlig for hjelpen de har fått av Trigonor underveis.

– Samarbeidet har vært veldig fint, profesjonelt og lett å forholde seg til. Vi har hatt en god dialog om vi har trengt justeringer, nye tegninger og så videre. Det er et samarbeid vi vil fortsette med, avslutter hun.

NoasPark_5535

NoasPark_5565

New call-to-action

Magne Egerhei

Written By: Magne Egerhei