Slik får du støtte til å bygge lekeplassen du drømmer om

25 mars 2021 | Regelverk, forskrifter og sikkerhet Slik får du støtte til å bygge lekeplassen du drømmer om

En god lekeplass er ikke gratis, og blir dessverre altfor ofte nedprioritert. Heldigvis finnes det flere støtteordninger som gir deg ekstra penger i kassa.

Enten det er snakk om skole eller borettslag, finnes det måter å finansiere store deler av prosjektet på.

De fleste av oss har nok mange gode minner fra lekeplassen. Et skikkelig, gjennomtenkt uteområde gir barna mulighet til å få utløp for fantasien sin, og leke til de nesten faller om, fornøyde og utmattede.

Men så var det dette med penger, da. En god lekeplass er ikke gratis, og blir dessverre altfor ofte nedprioritert. I skolen er ofte uteplassen basert på det som ble igjen til slutt i budsjettet, og mange borettslag har kun et minimum av lekeapparater for bare så vidt å tilfredsstille kravene.

Heldigvis finnes det flere støtteordninger som kan gi deg ekstra penger i kassa. Det gjør det mulig å drømme litt større – og vi skal fortelle deg hvordan du kvalifiserer.

 

Hvilke støtteordninger finnes?

La oss begynne med å nevne noen av støtteordningene du kan benytte deg av:

Enkelte av disse er lettere å få gjennomslag på enn andre. For eksempel er Stiftelsen Dam ment for prosjekter som fremmer helse og forskning.

Derfor er det så viktig å vite hvordan du formulerer en smart søknad som vektlegger det fondet er ment for. Det er nemlig utrolig hva du kan få støtte til, dersom du tør å prøve.

 

Ikke tenk smått – planlegg drømmelekeplassen

Det er mer vanlig å søke støtte til en enkelt sklie som må byttes ut, enn å forsøke seg på en hel lekeplass. Slik burde det ikke være.

Du øker nemlig sjansen for å få støtte dersom du viser at du har planlagt prosjektet ditt godt, og at du har et gjennomtenkt formål med det. Slik unngår du at det virker som du bare vil ha noe gratis, uten å jobbe for det selv.

Derfor anbefaler vi at du bruker en del tid på å tegne opp selve drømmelekeplassen, og finner ut hva det vil koste av grunnarbeid, apparater, montering og så videre. Å drømme er tross alt gratis.

Skal du bygge lekeplassen offentlig, er det også viktig at du inkluderer ting som kan gjøre den relevant for en større gruppe enn bare barn. Sitteplasser for de voksne, og kanskje noen treningsapparater, gjør det med ett til noe mange generasjoner kan ha glede av.

 

Forhør deg etter støtte og hjelp lokalt

I tillegg til støtteordningene som allerede finnes, er det smart å gå bredt ut etter lokale ildsjeler. Dette kan du gjøre på to måter.

Den første er rent økonomisk, og går ut på å forhøre deg med det lokale næringslivet om de kunne tenkt seg å bidra med en viss sum. Post planene dine for lekeplass i sosiale medier slik at det blir synlig for mange, men plukk også opp telefonen.

Du vil så klart få en del nei, men plutselig støter du på noen som er interessert i å gjøre noe for fellesskapet, og samtidig sikre seg litt god PR. 

Dette gjelder faktisk også ofte for kommunen. De store er som regel låst til faste ordninger, men mindre kommuner kan fort havne på glid når du viser at prosjektet faktisk vil gjennomføres (selv om de i utgangspunktet var skeptiske).

Den andre måten å bruke lokale ressurser på er å gjøre deler av prosjektet på dugnad. Jo flere du får med på å bidra gratis, jo mer penger kan du bruke på andre ting. Er det en forelder i FAU som er maskinfører, kan du kanskje sikre deg en saftig rabatt på gravearbeid.

Det er også lov å tenke litt taktisk her. Dersom du har søkt penger til montering, men finner noen til å gjøre det gratis, er det ingenting som stopper deg fra å bruke de pengene på produkter istedenfor.

 

Få hjelp av Trigonor til å søke smart

Har du lite erfaring med å søke støtte, bygge lekeplass, eller begge deler, forstår vi godt om du fremdeles synes det høres litt overveldende ut.

Derfor har Trigonor en egen ordning hvor vi hjelper deg med å tegne opp drømmelekeplassen – helt uten kostnader for deg. Vi kan hjelpe deg med å undersøke hvor du finner støtte, og gi deg smarte tips for hva du må fokusere på i søknaden.

Visste du for eksempel at et lekeapparat blir til et motorikkfremmende apparat dersom du fjerner sklien?

Du blir til syvende og sist nødt til å skrive søknaden selv – men vi holder deg i hånda helt fram til du setter pennen til papiret. 

Slik blir drømmelekeplassen faktisk til virkelighet.

New call-to-action

Magne Egerhei

Written By: Magne Egerhei